Energie

De energiesector is in beweging. Door de klimaatverandering zien geïndustrialiseerde landen zich genoodzaakt om hun elektrische voorziening minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen. Hernieuwbare energie wint aan belang. Afsluiters beheren de stroming van onder meer water en stoom. Koelwater, voedingswater, chemische waterbehandeling, stoomturbines en geothermische installaties zijn hier toepassingsgebieden van. Wij zetten onze expertise graag in om u te adviseren.

Machinebouw

​​​​​​​Een uitgebreid gamma van afsluiters staat ter beschikking voor constructeurs van mechanische realisaties. Heeft u een-, twee- en driedelige kogelkranen, met draad- of lasaansluiting of geflensd, vlinderkleppen als eindafsluiter of sandwichtype, diverse drukklassen, materialen en dichtingsmaterialen nodig? Wij luisteren graag naar uw behoefte en kiezen samen de optimale oplossing.

Metaalverwerkende industrie

​​​​​​​Metaalindustrie is een verzamelnaam voor bedrijven die erts converteren naar metaal en op industriële wijze verwerken tot basismaterialen, halffabricaten, samengestelde constructies, machines en werktuigen. Het is een omvangrijke sector met een grote vraag naar diverse appendages. Dankzij ons uitgebreid gamma van diverse afsluiters en toebehoren kunnen wij in samenspraak de gepaste oplossing aanbieden.

Petrochemie en farma

​​​​​​​Petrochemie, chemie en farmacie zijn specifieke sectoren met specifieke behoeften. Of u nu op zoek bent naar afsluiters en toebehoren, kleine of grote doorlaten, diverse materialen en drukklassen of dichtingen met grote variëteit aan chemische resistentie, hogere temperatuur en drukken,... Wij vertalen uw wensen naar een concrete oplossing.

Tankopslag

Met focus op chemische tankopslag hebben wij sectorspecifieke oplossingen ontwikkeld, zoals BV4-BLEED, BV4-RECOVERY en BV4-CONTROL. Als producent hebben wij de hele keten van ontwerp tot realisatie in eigen beheer. Dankzij deze kennis en expertise komen wij samen sowieso tot de meest gepaste oplossing. Uiteraard zijn onze afsluiters optimaal gecertificeerd voor gebruik in uw risicovolle omgeving. Ons eigen gamma van afsluiters wordt aangevuld met tankprotectiemateriaal en veiligheidskleppen van gerenommeerde merken.

Technische installaties en industriële service

​​​​​​​Een uitgebreid gamma van afsluiters staat ter beschikking van onze klanten. Hierin zitten een-, twee- en driedelige kogelkranen, met draad- of lasaansluiting of geflensd, vlinderkleppen als eindafsluiter of sandwichtype, van schuif- en meskantafsluiters tot terugslagkleppen in diverse drukklassen en materialen. Met aandacht voor uw wensen kiezen we samen de optimale oplossing.

Waterbehandeling

​​​​​​​Belven biedt een brede waaier aan producten voor waterbehandeling, gaande van vlinderkleppen en kogelkranen, schuif- en meskantafsluiters tot balkeerkleppen, filters en uitbouwstukken. De kleppen kunnen handbediend of geautomatiseerd zijn en waar nodig aangepast aan de Aquafin-specificaties. Onze kleppen vindt u bijvoorbeeld in pompstations en rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI), maar evengoed in zwembaden.

Voeding

​​​​​​​Afsluiters in de voedingsindustrie dienen te voldoen aan specifieke eisen. Zo moeten vlinderkleppen vaak voorzien zijn van witte EPDM met FDA-certificaat en gepolierde RVS disc of moeten kogelkranen met non-contaminatieuitvoering gebruikt worden. Ook toepassingen met hoge temparatuur en bijvoorbeeld afsluiters voor stoombehandeling zijn hier niet vreemd. Samen zoeken we naar uw oplossing.