Invalved as promised

Belven NV is een Belgische KMO met 40 jaar ervaring in de afsluiterwereld. Belven NV is onafhankelijk en kan zo zijn eigen strategie uitbouwen, gericht op de lange termijn.

Bij Belven zoeken de medewerkers dagelijks naar oplossingen om de verwachtingen van de klanten in te lossen. Leverbetrouwbaarheid in al zijn facetten is wat Belven uniek maakt in de kleppenwereld. Als klant kan u daarbij steevast rekenen op een vast commercieel contactteam met een binnen- en buitendienstmedewerker.

De zeer centrale ligging aan de E19 tussen Brussel en Antwerpen is een geweldige troef, zowel voor onze klanten in de Benelux, maar ook voor de logistieke interactie met de andere Belven-vestigingen in Moskou, Dubai en HongKong, via de haven van Antwerpen.

Sinds 2013 zijn de 40 werknemers gehuisvest in trendy bedrijfsgebouwen, waar zich ook de centrale stock voor de Benelux en de Europese distributeurs bevindt: een investering voor het welzijn van ons menselijk kapitaal.

Alle core-activiteiten van Belven gebeuren op deze locatie: onderzoek en ontwikkeling, assemblage, testen van kleppen, revisies, herstellingen en on site interventies.

Belven

Elke familie heeft zijn eigen verhaal, zo ook de onze.

Ons verhaal start in 1974, wanneer Robert Van Keilegom Belgium Ventiel NV opricht. Het bedrijf was een slimme spin-off van het installatie bedrijf dat hij samen met zijn broers runde. Initieel was Belgium Ventiel een handelsvennootschap die handelde in high quality afsluiters.

De constante zoektocht naar vernieuwing mondt al gauw uit in de ontwikkeling van eigen producten en een eigen Belven-brand. Op die manier groeit Belven door tot een kwaliteitskeurmerk in de markt van kwartslagafsluiters. De nadruk ligt hierbij op vlinderkleppen en kogelkranen.

In 2008 geeft Robert Van Keilegom het roer door aan de volgende generatie, met dochter Leen Van Keilegom en schoonzoon Geert Van Mechelen aan het roer. Zij maken van Belven een modern bedrijf, klaar voor de uitdagingen van de 21e eeuw, met veel aandacht voor het toenemend belang van ICT en een eigentijdse visie op de responsabilisering van het personeel en intuïtief leiderschap. Het maakt Belven tot een florissant bedrijf met internationale vertakkingen en een steeds grotere geografische dekking. Hoewel de activiteiten en het productengamma licht kunnen verschillen van regio tot regio, wordt er nooit toegegeven op wat het DNA uitmaakt van de firma: de Belven waarden, de betrokkenheid met alle partners: het personeel, de klanten, de leveranciers.

In 2021 besluiten Leen en Geert dat het voor hun tijd is om een andere rol op te nemen en het management de kans te geven om Belven naar een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan te voeren. Een MBO met het kern-directieteam is het logische gevolg, waarbij de technische, commerciële en financiële krachten gebundeld worden. De verankering als authentieke Belgische onderneming is geborgd voor de toekomst, de Belven-waarden zijn dat ook.

Belven

Meer dan ooit kijkt Belven vol vertrouwen naar de toekomst die wij samen met u willen uitbouwen!

Enkele milestones ‘70 ‘80 ‘90 ‘00 ‘10 ‘20 1974 Oprichting Belgium Ventiel in Mechelen 1981 Start van de eigen productie kogelkranen in Mechelen 1996 Belgium Ventiel ISO certificatie van 2018 Oprichting van Belven DWC Dubai 2011 Oprichting Belven LLC Moscow 2013 Inhuldiging van de nieuwe bedrijfsgebouwen in Mechelen 2021 MBO 3e generatie mgmt 2015 Oprichting van Belven China 2008 Naamsverandering naar Belven en overdracht van het management aan de 2e generatie 2019 Opstart assemblagelijn van vlinderkleppen in Mechelen, voor specifieke toepassingen en met Europese origine. 2024 50 years of delivering our promises!