Terug naar nieuws & cases
News

Vereenvoudigde installatie en bediening

De Frese COMBIFLOW 6-wegkraan maakt een drukonafhankelijke hydraulische balans én regeling van 4-pijpssystemen mogelijk met slechts één afsluiter en één actuator. Voorheen was hiervoor een combinatie van een statische 6-wegklep met een drukonafhankelijke regelklep (PICV) nodig, dus twee kleppen, twee actuatoren, dubbele aansluitleidingen en een regelaar – ofwel de toevoeging van een volumineuze extra elektronische unit met een hoog drukverlies. Door de integratie van de drukverschilregelaar in de klep en het extreem hoge debiet zijn er voor Frese COMBIFLOW minder aansluitpunten en is een heel compact ontwerp mogelijk: minder lekkages, minder bekabeling, minder ruimteverlies. De Frese COMBIFLOW 6-weg kraan kan zowel analoog als via BACnet of Modbus aangestuurd worden.

Energiebesparing en betrouwbaarheid

De COMBIFLOW 6-wegkraan combineert het laagste drukverlies met het hoogste debiet in de markt, wat aanzienlijke energiebesparingen voor de pomp oplevert en vaak resulteert in een kleinere leidingdiameter en minder units in een systeem. De geïntegreerde en mechanische DP-regelaar compenseert de drukschommelingen onmiddellijk, waardoor de installatie continu in balans is. Overflows zijn onmogelijk, zelfs bij ontregelde actuatoren of spanningsuitval. Drukschommelingen moeten dankzij de Frese COMBIFLOW niet langer door de actuator moet worden opvangen, waardoor die veel minder belast wordt. Dat verhoogt de levensduur en draagt bij aan energie-efficiëntie door een lager stroomverbruik.

Belven NV exclusief verdeler van de producten van Frese

Frese produceert al meer dan 30 jaar regelventielen voor HVAC-toepassingen en vertrouwt voor zijn distributie op de knowhow van Belven. Contacteer uw Belven-contactpersoon voor meer info en offertes voor uw projecten.